Godstakster for Nuuk

Godstakst Nuuk For at dække ”brugerbetaling af varer”, som Royal Arctic Line bliver opkrævet af Sikuki, opkræves kunderne en ”Godstakst for Nuuk”.

Gebyret gælder for alt gods, der sejles med Royal Arctic Lines eller andre skibe og som enten lastes eller losses i Nuuk. Dette inkluderer ligeledes gods der transiteres fra ét skib til et andet i Nuuk, hvilket blandt andet gælder atlant-, feeder- samt bygdeskibe.

Gebyrerne ses på Royal Arctic Lines fakturaer, under disse betegnelser: ”Godstakst for Nuuk FCL” og ”Godstakst for Nuuk LCL”, Gebyrerne beregnes således:

FCL   (hele containere) 56,00 DKK per TEU*
LCL    (stykgods og overstørrelse)  16,00 DKK per ton**
Bulk (større løst gods) 16,00 DKK per ton

For transitgods der går gennem Nuuk, skal der betales ”brugerbetaling for varer” for at blive losset fra det ene skib, og igen for at blive lastet på et andet skib.

*TEU: 56,00 DKK for en 20 fods container, 112,00 DKK for en 40 fods container.
En 20 fods container, som f.eks. transporteres fra Aarhus til Maniitsoq, og som skal omlastes i Nuuk, bliver opkræver 56 kr. for losning fra atlanskibet og igen for lastning på feederskibet. I alt 112 kr. 

Samme praksis er gældende for LCL ud for vægtraten. 

**Der beregnes 16,00 DKK per ton, rundet op til nærmeste hele ton. Dvs. eksempelvis 16 DKK for LCL gods på 500 kilo og 32,00 DKK for LCL gods der vejer 1.200 kilo.

Såfremt I har spørgsmål, er I velkomne til at kontakte Royal Arctic Lines kundeservice på telefon +299 70 15 00 eller kundeservice@ral.gl.