26.09.22 14:30

Forbedring af situationen på Århus havn

 

Der er en positiv udvikling i containerflowet på Århus Havn. Således kunne havnen i fredags melde ud, at 44% af lastbilerne nu vendes indenfor 30 minutter (sidste uge 36%) og at 87% af bilerne nu vendes indenfor 1 time (sidste uge kun 80%). Det ser derfor ud til at de tiltag som havnen har foretaget begynder at virke. Årsagen er at terminalen er mindre tæt pakket med containere nu og denne udvikling forventes at fortsætte og dermed vil situationen begynde at normalisere sig.

For at lette situationen yderligere, anbefaler Århus Havn at man henter sine import containere så hurtigt som muligt og indleverer sine eksport containere så sent som muligt før afgang.

Situationen på Århus Havn er opstået på grund af pludselige og uforudsete ændringer i den generelle efterspørgsel, der har påvirket de globale forsyningskæder kraftigt. Således er der ophobning af importcontainere på flere større havne i Europa, herunder også Århus Havn. Dette har givet store udfordringer for containerflowet på havnen i Århus til gene for rederiernes kunder, og dermed også for Royal Arctic Lines kunder.