09.09.22 16:30

Arctic Umiaq Line A/S får ny direktør

 

Bestyrelsen i Arctic Umiaq Line A/S har udpeget Jens-Jakob Sandgreen som direktør for Arctic Umiaq Line A/S fra den 15. September 2022.

Arctic Umiaq Lines nuværende direktør Aviâja Lyberth Lennert har valgt at fokusere sin indsats i intensiveringen af Royal Arctic Lines bæredygtigheds- og kommunikationsarbejde. Samtidig står Arctic Umiaq Line foran et fornyelsesprojekt, som også vil drage nytte af atter at have en fuldtidsansat direktør.

“Vi takker Aviâja for hendes bidrag til Arctic Umiaq Lines fortsatte succes igennem de sidste 5 år. Det er Aviâjas fortjeneste at interessen for Arctic Umiaq Line er vokset i de lokalområder selskabet virker i. Arctic Umiaq Line er et vigtigt bindeled mellem befolkningsgrupperne, også i sports- og kultursammenhænge, som det også ses med eksempelvis Sarfaq City Run. Selskabet er sundt og har en stærk basis for videre udvikling” udtaler bestyrelsesformand Verner Hammeken og fortsætter:

“Jens-Jakob Sandgreen bringer med sig en stor erfaring i problemløsning og nyudvikling, og med et stærkt syn på kunderejsen og besidder således de evner som vi i bestyrelsen mener skal til for at få Arctic Umiaq Line ind i en verden med 3 nye lufthavne og et langt stærkere turismepotentiale. Desuden har Jens-Jakob Sandgreen et internationalt syn hvori også det grønlandske synspunkt kan udtrykkes”.

Jens-Jacob Sandgreen udtaler: “Efter et årti som en international iværksætter og konsulent til erhvervsdrivende fra Qaanaaq til Nanortalik, er det med et opmærksomt blik i fremtidens indhold, at jeg boarder Arctic Umiaq Line. Turismen og rejsemønstret ændrer sig, og jeg glæder mig til at skulle udforske med Arctic Umiaq Line teamet om hvordan vi kan kreere tiltrækningsstærke verdensprodukter med visionære erhvervsdrivende langs kysten og designe fornyede rejseoplevelser og muligheder for Grønland”.  

Arctic Umiaq Line A/S besejler vestkysten af Grønland med skibet Sarfaq Ittuk som sejler til 10 til 11 destinationer mellem Ilulissat og Qaqortoq. Selskabet udgør således en del af rygraden i passagerbefordringen i det vestlige Grønland. Selskabet er et 100% ejet datterselskab af Royal Arctic Line A/S.