17.05.21 13:00

Årsrapport 2020

 

Royal Arctic Line har i dag afholdt generalforsamling og dermed er årsrapporten gjort tilgængelig.

I 2020 blev Royal Arctic Lines nye besejlingsstruktur implementeret i samarbejde med det Islandske rederi Eimskip. Den nye besejlingsstruktur skaber en solid basis for at gøre at det let at handle med hele Grønland.

Den vigtigste effekt af dette er, at der nu er en ugentlig Atlantservice hele året og at Royal Arctic Line nu anløber flere nye havne, herunder Århus, Helsingborg, Torshavn, Reykjavik og Reydafjordur ugentligt hele året rundt.

Den nye besejlingsstruktur giver nye muligheder for både import og eksport, idet gods til og fra Grønland nu kan sendes via nye forbindelser til disse havne. Det giver bl.a. mulighed for mere direkte eksport til verdensmarkederne. Der er indledt et samarbejde med DHL Global Forwarding, der repræsenterer Royal Arctic Line på Island med henblik på at øge salget mellem Island og Skandinavien, og dermed skabe mulighed for ny indtjening til Grønland.

Royal Arctic Line vil løbende udvikle mulighederne i nye samarbejder for at opnå målet om at integrere Grønland i det globale logistiksystem. Ligeledes vil rederiet arbejde med interessenter og myndigheder for at få skabt de bedste betingelser for vækst i den Grønlandske økonomi.

Royal Arctic Line tog levering af tre nye skibe, Tukuma Arctic, Nanoq Arctica og Siuana Arctica. Med Nanoq Arctica forbindes Østgrønland nu via Reykjavik med flere årlige anløb og med Siuana Arctica påbegyndes fornyelsen af den del af flåden der betjener yderdistrikterne og der følger yderligere tre nye skibe, herunder 2 mindre bygdeskibe til levering i 2021. Nybygninger ses i selskabets balance som er vokset fra knapt DKK 1,3 milliard til lidt over DKK 1,6 milliarder.

Der har også i den sidste halvdel af 2020 været en positiv udvikling i godsmængderne, og Royal Arctic Line leverer et resultat før skat på DKK 2 millioner (2019: DKK 27 millioner) hvilket ledelsen finder meget tilfredsstillende, særligt når enkeltstående Corona effekter på over DKK 40 millioner indregnes samtidig med at vigtige strategiske milepæle blev nået.

Regnskaber - Royal Arctic Line (ral.dk)