29.03.23 13:00

Storisen udfordrer forsyningen i Sydgrønland

 

Storisen i Sydgrønland er kommet tidligere i år og giver store udfordringer for Royal Arctic Lines skibe, Nanoq Arctica og Tilioq Arctica. Nanoq Arcticas sidste rejse fra Qaqortoq til Nanortalik tog 14 timer, mod normalt 6 timer.

Der forventes lige nu forsinkelser for samtlige anløb i Sydgrønland, og desværre er det lige nu ikke muligt at anløbe bygder syd for Qaqortoq, grundet storisen.

Royal Arctic Line har indsat Maleraq Arctica til at sejle gods mellem Nuuk og Paamiut, i stedet for Nanoq Arctica og har derfor mere tid i Sydgrønland til at forcere isen.

Besætningerne på Nanoq Arctica og Tilioq Arctica arbejder ufortrødent og gør hvad de kan for at få gods frem til alle destinationer, og Tilioq Arctica forsøger lige nu igen at anløbe Arsuk, efter at hun i weekenden måtte opgive på grund af storisen.

Der skal noget kraftig vind til for at issituationen ændrer sig, og desværre er der lige nu vindstille i Sydgrønland.

Storisen påvirker også Sarfaq Ittuks sejlplan. Sarfaq Ittuk skulle efter planen anløbe Qaqortoq kl. 16:00 i dag onsdag, men forventer først at anløbe kl. 18:00. Sarfaq Ittuk forventer at sejle planmæssigt fra Qaqortoq kl. 19:00.