20.06.23 10:00

Royal Arctic Line og Silver Liner støtter uddannelsesinitiativer i Grønland

 

Royal Arctic Line og Silver Liner har doneret 100.000 kroner til Kommandør G. de Lichtenbergs Fond for at støtte uddannelse i Grønland.

Donationen kommer fra salget af Mary Arctica til Silver Liner som et særskilt salg af de kunstværker som har været anvendt som udsmykning ombord på skibet siden hun blev navngivet i 2005.

Pengene vil støtte unge i Grønland med en gratis deltagelse i uddannelsesprogrammet på skoleskibet Georg Stage. Uddannelsesprogrammet fokuserer på sejlads, navigation og maritimt arbejde, og det giver de unge en enestående mulighed for at udvikle sig inden for disse områder.

”Vi er glade for, at denne donation går til at støtte grønlandske unge i deres valg af karriere indenfor det maritime, som vi har stærkt brug for i Grønland” siger Kommerciel direktør i Royal Arctic Line, Niels Clemensen.

Silver Liner deler denne vision om at støtte uddannelse i Grønland. ”Vi er også stolte og glade for købet af Silver Mary og ser frem til et godt samarbejde med Grønland og Royal Arctic Line”, udtaler Tormod Fossmark, repræsentant for Silver Liner.

Bestyrelsesformand for Kommandør G. de Lichtenbergs Fond, Rasmus Lohse er dybt taknemlig for donationen som vil være med til at hjælpe endnu flere unge grønlændere til en maritim uddannelse.

”I den frivillige bestyrelse, ser vi også donationen som et skulderklap og den er helt sikkert med til at vi holder hovedet højt og kæmper videre med at støtte de unge mennesker. Fonden har siden 1962 sendt cirka 300 unge fra Grønland på uddannelse - primært ombord på Skoleskibet Georg Stage.
Uden den store opbakning fra private og erhvervslivet, kunne det ikke lade sig gøre. Vi er meget glade for at I tænker på fonden og vil være med til at støtte arbejdet med de unge mennesker. Vi ønsker Royal Arctic Line og Silver Liner tillykke med samarbejdet og takker ydmygt for den meget flotte donation”

Den fælles donation på 100.000 kroner vil styrke fondens uddannelsesinitiativer og give unge i Grønland en unik oplevelse og en stærk platform til at forfølge karrierer inden for den maritime sektor.