31.08.22 16:00

Tilioq Arctica navngivet i Narsaq

 

Royal Arctic Lines nye bygdeskib Tilioq Arctica, blev officielt navngivet i dag ved en højtidelig ceremoni på havnen i Narsaq.

Det var forebyggelseskonsulent og datter af præst Amandus Petrussen og hans kone Frederikke Petrussen, Bolethe Stenskov, der navngav skibet. Hun er født i Narsarmijit (Narsaq Kujalleq) i 1966, er gift og har tre sønner. Bolethe er uddannet socialrådgiver samt forebyggelseskonsulent og er formand for Arctic Sport og næstformand for Kalaallit Nunaanni timersoqatigiit kattuffiat. Hun har også tidligere været formand for Kalaallit Nunaanni Tae kwon do, hvor hun selv har sort bælte 4 Dan. Gudmor til skibet elsker desuden at fiske, være i naturen, løbe, male og lave håndarbejde.

Det lokale sangkor Nangaasukkut åbnede navngivningen i det strålende solskinsvejr i Narsaq.

Inden hun kastede champagneflasken mod skibssiden, og efter vicedirektør Aviâja Lyberth Lennerts velkomsttale gav gudmor Bolethe Stenskov blandt andet disse ord til skibet: - ”Ordet Tilioq betyder en betroet ven. Og jeg ønsker besætningen på det gode skib god rejse i fællesskabets og hjælpsomhedens navn, og bring venskabets ånd videre til alle de steder I måtte komme.  For jeg er sikker på, at skibet bliver en god ven for alle steder det kommer til, for de følelser et godt venskab bringer med sig, varer til evig tid.”

Den smukt tyl-indpakkede champagneflaske splintredes mod skibssiden - til stor jubel for den store menneskare. Koret afsluttede den højtidelige del af navngivningen med den smukke sang ”Putsut tamaani issortitersut” af Henrik Lund, efter ønske fra gudmor til skibet.

Op mod 300 borgere fandt vej til navngivning, kaffebord og musik samt rundvisning på Tilioq Arctica.

Royal Arctic Line takker alle i Narsaq for den uforglemmelige dag på havnen, hvor kaffebordet og musikken med Igalikormiut kinguaavi blev et populært indslag.