12.07.21 19:02

Siuana Arctica navngivet ved en højtidelighed i Upernavik

 

Royal Arctic Lines nye bygdeskib Siuana Arctica, blev officielt navngivet i dag ved en højtidelig ceremoni på havnen i Upernavik. Det var den 29-årige Louise Karlsen, der er Royal Arctic Lines havnechef i Upernavik, der navngav skibet. Op mod 900 mennesker fandt vej til navngivning, kaffebord og musik samt rundvisning på Siuana Arctica.

Det lokale sangkor EP-53 åbnede navngivningen i det strålende solskinsvejr.

Inden hun kastede champagneflasken mod skibssiden, og efter direktør Verner Hammekens velkomsttale gav gudmor Louise Karlsen disse ord til skibet: - Du kommer med håb og styrke til vor by og vore bygder. Med håb om den allerbedste færd på din vej, i havblik og søgang, ved ankomst og afgang, døber jeg dig Siuana Arctica.      

Den smukt tyl-indpakkede champagneflaske splintredes mod skibssiden - til stor jubel for den store menneskare. EP-53-koret afsluttede den højtidelige del af navngivningen med den smukke sang ”Qujavunga” af Tønnes Kreutzmann, efter ønske fra den unge gudmor.

Royal Arctic Line takker alle i Upernavik for den uforglemmelige dag på havnen, hvor kaffebordet og musikken med brødrene Marthin og Samuel Mørch blev et populært indslag.