09.07.21 09:31

Nyt bygdeskib navngives i Uummannaq

 

Royal Arctic Line indbyder til havnefest når rederiets nyeste bygdeskib MaleraqArctica navngives den 16. juli 2021 i Uummannaq.  

Maleraq Arcticas gudmor har i en menneskealder givet omsorg og tryghed til børn og unge på Meeqqat Angerlarsimaffiat i Uummannaq:

Louise Zeeb - Børnehjemmet, Uummannaq

78-årige Louise Zeeb fra Uummannaq er udpeget som gudmoder til Maleraq Arctica, der allerede nu er på arbejde i sit område, nemlig Uummannaq og dens bygder.

Louise Zeeb er født i Qaarsut og har arbejdet på børnehjemmet i Uummannaq siden 1959 og fik i 2020 Nersornaat i sølv som anerkendelse for en lang og engageret arbejdsindsats.

Da Louise Zeeb fik tildelt Nersornaat, sagde daværende formand for Inatsisartut blandt andet: - Du har gennem din omsorg og dit væsen altid givet tryghed til børnene og bliver endda kaldt for aanaa og aanaajaa af børnene, hvilket er et tegn på, at du har haft et tæt forhold til de børn, der bor og har boet på børnehjemmet. Du har fulgt rigtig mange børn, fra de var helt små til de blev store, og du har opfyldt de helt basale behov, såsom at give omsorg ved at putte dem, synge salmer for dem og læse bibelen for dem. Du har derfor været den moderlige figur for rigtig mange børn, som kom forskellige steder fra i Grønland.

I Royal Arctic Line ønsker vi at udvikle vores medarbejdere til gavn for dem selv, deres familier, selskabet og det grønlandske samfund. Det er derfor et ønske, at der også lægges vægt på de nære værdier, når vi taler om udvikling af det grønlandske samfund.
Alle har ret til et stabilt hjem som basis for menneskelig, social og faglig udvikling. Derfor er vi meget glade for, at Louise Zeeb er blevet valgt som gudmoder til Maleraq Arctica.

Louise Zeeb navngiver Maleraq Arctica fredag den 16. juli 2021 fra kl. 14:00 ved en havnefest i Uummannaq.

Efter navngivningen får indbyggerne i Uummannaq mulighed for rundvisning på ”deres” skib, mens der er kaffebord og levende musik på havnen frem til kl. 17:00.