17.07.21 16:31

Maleraq Arctica navngivet i Uummannaq

 

Royal Arctic Lines nyeste skib Maleraq Arctica fik officielt sit navn i dag ved en lille, men højtidelig ceremoni på havnen i Uummannaq. 79-årige Louise Zeeb var glad og rørt, da hun som gudmor navngav det 67 meter lange bygdeskib, der sejler i fast rutefart mellem Uummannaq, dens bygder og Regionshavnen i Aasiaat.

Den røde løber var lagt ud til den lille håndfuld inviterede gæster der ankom med gudmor Louise Zeeb i spidsen. Gæsterne var delt op i bobler med hver højst 20 deltagende for at følge Covid-19 anbefalingerne.

Sangkoret Erinaq åbnede navngivningsceremonien med sangen ”Nunavit siumut” af Villads Villadsen. Denne smukke sang havde gudmor Louise Zeeb ønsket særskilt sunget ved dette bygdeskibs navngivning.

Efter direktør Verner Hammekens velkomsttale kastede Louise Zeeb den flot tyl-indpakkede champagneflaske mod skibssiden med ordene: - ”Det har altid været en glædens dag, når Pajuttaat kom med varer som vi har savnet gennem den lange vinter. Jeg er sikker på, at dette skib også vil bringe os samme glæde og forsyne os med hvad vi måtte mangle. Jeg ønsker dig god rejse. Jeg døber dig Maleraq Arctica”.

De unge fra Børnehjemmet i Uummannaq, hvor gudmor Louise Zeeb har arbejdet i over 60 år – og til dels stadig gør - gav en flot afsluttende opvisning efter navngivningsceremonien.

Royal Arctic Line takker alle i Uummannaq for forståelsen for aflysningen af den planlagte byfest, og takker også alle dem der har fulgt med og ønsket tillykke på Royal Arctic Lines Facebookside.