28.01.21 14:00

Flot lysshow på Ukkusissaq

 

Borgerne i Nuuk kan i uge 4 opleve et stort lysshow i Qinngorput, på fjeldsiden af Ukkusissaq.

På grund af COVID-19 er kulturnatten aflyst, og derfor er en række store virksomheder i Nuuk gået sammen om at markere den populære uge med et stort flot lysshow på Ukkusissaq.

Det er virksomhederne Royal Arctic Line, Air Greenland, TELE-POST, Nukissiorfiit samt Mittarfeqarfiit, der er gået sammen om at skabe lysshowet i samarbejde med teaterteknikeren Naleraq Eugenius.

Virksomhederne udtaler: ”Det bliver helt anderledes, at vi i år ikke får besøg af jer. Kulturnatten er ellers noget, som vi alle ser frem til og glæder os til. Vi kommer til at savne jeres besøg, og da I ikke kan komme til os, vil vi i stedet komme til jer.

I fællesskab løfter vi infrastrukturen på forskellige vis. Via strøm, luft, vand, kommunikation, logistik og tæt samarbejde. I denne særlige tid er det vigtigt at vi følger myndighedernes anbefalinger om at holde afstand, og derfor vil vi som virksomheder gerne give jer denne gave i form af et lysshow, som kan nydes af alle på afstand.

Vi er rigtig glade for samarbejdet med Naleraq Eugenius, for kultur kan være mange ting. Udtryk, identitet, kreative mennesker med mere”.

Naleraq Eugenius: ”Det har været en fornøjelse for mig at være med til dette spændende projekt. Selvfølgelig er det ærgerligt at kulturnatten er aflyst, men det er glædeligt, at vi sammen kan give borgerne denne oplevelse. Det er fedt at tingene kan lade sig gøre ved at løfte i flok”.

Lysshowet bliver vist i Nuuk, men arrangørerne har tænkt på borgere langs kysten. Derfor vil de hver især lægge billeder på hver deres facebook-sider, så den øvrige befolkning også kan få glæde af det flotte lysshow.

Lysshowet kan ses fra den 28. januar og frem til den 1. februar, i tidsrummet 16:00-22:00.