24.09.20 09:01

Royal Arctic Line træder ind på det islandske marked

 

Pressemeddelelse

Nuuk, 24. september 2020

Royal Arctic Line har indgået et strategisk partnerskab med DHL Global Forwarding, der er udpeget som agent for Royal Arctic Line i Island.

I stedet for selv at åbne kontor i Island, har Royal Arctic Line, efter længere tids screening af markedet, valgt en udbyder der kan varetage Royal Arctic Lines interesser i Island. DHL er en stor global udbyder af logistikløsninger med en tidssvarende IT infrastruktur, hvilket gør det muligt for Royal Arctic Line og dermed Grønland at blive forbundet med det internationale handelsmarked via Reykjavik.

”Med denne aftale får vi nu adgang til DHL’s verdensomspændende logistiknetværk. Dette giver stærke muligheder for vore fremtidige kunder i Island. Men det styrker også Island som en vigtig hub for vores forbindelse til Europa, det nordamerikanske kontinent og den øvrige verden. Det bringer os et stort skridt videre på vores mission om at gøre det let at handle med Grønland”, udtaler rederiets administrerende direktør Verner Hammeken.

Royal Arctic Line sejler hvert år flere containere til Grønland end fra Grønland. Det betyder, at der med det nye sejladssystem med ugentlige anløb af Island opstår muligheder for at udnytte overskydende kapacitet til gavn for Islandske kunder, Royal Arctic Line og dermed Grønland.

”Vi er begejstrede over at kunne understøtte Royal Arctic Line i deres udvikling for at øge handelen mellem Grønland, Island og de øvrige nordiske lande. Det bliver spændende at se hvilken betydning Reykjavik som hub i Nordatlanten kan give af muligheder for det grønlandske marked”, udtaler Torben Pagh, CEO for DHL Global Forwarding i Danmark.

Partnerskabet mellem Royal Arctic Line og DHL starter formelt op den 28. september 2020.

For booking, venligst kontakt Lineagency Island via email to Lineragency.is@dhl.com eller ring til +45 7217 7179.

DHL er et førende globalt brand indenfor logistikbranchen. Divisioner i DHL tilbyder en unik portefølje af logistiktjenester, der spænder fra national og international pakkelevering, e-handelsforsendelser, internationale ekspres-, vej-, luft- og søtransporter over til håndtering af industrielle logistikløsninger. Med omkring 380.000 ansatte i mere end 220 lande og territorier over hele verden forbinder DHL mennesker og virksomheder, sikkert og pålideligt, hvilket muliggør de globale handelslinjer. Med specialiserede løsninger til både vækstmarkeder og etablerede industrier, herunder teknologi, biovidenskab og sundhedspleje, teknik, produktion, energi, automobil og detailhandel, er DHL uden sammenligning positioneret som "The logistics company for the world".

DHL er en del af Deutsche Post DHL Group. Koncernen genererede en omsætning på mere end 63 milliarder euro i 2019. Med en bæredygtig tilgang til forretningen og med en forpligtelse over for samfundet og miljøet bidrager koncernen positivt til verden. Deutsche Post DHL Group sigter mod at opnå nul CO2-udledning inden 2050.

Kontaktinformation:

Royal Arctic Line:                        Aviâja L. Lennert, Deputy CEO

                                                          Email: avll@ral.gl

                                                          Phone: +299 349103

DHL:                                             Christoffer K. Hagen, Head of HR & Communications, DHL Global Forwarding

                                                          Email: christoffer.hagen@dhl.com

                                                          Phone: +4525233000