27.10.20 12:30

Skibene er forsinkede

 

Tekniske udfordringer, store godsmængder samt ustabilt vejr forsinker levering af gods i Syd-, Nord- og Østgrønland. 

Angaju Ittuk der forsyner de Sydgrønlandske bygder er fortsat ude af drift. Efter planen skal Aqqaluk Ittuk overtage Angaju Ittuks rejser i Sydgrønland, men skibet ligger i øjeblikket vejrfast i Tasiilaq. 

Nanoq Arcticas anløb af Tasiilaq bliver grundet dårligt vejr på Østkysten også forsinket.

Efter planen skal Nanoq Arctica starte sin længe ventede rotation mellem Tasiilaq og Reykjavik, men afventer bedre vejrforhold før hun kan sejle til Reykjavik, og vil derfor i første omgang forestå levering af gods til de sydligste bygder. 

Levering af gods til Upernavik området er også udfordret. Det er bl.a. store godsmængder samt ustabile vejrforhold der er skyld i forsinkelser i planen. Der er ikke noget der tyder på, at Royal Arctic Line ikke får leveret vinterforsyninger til Upernavik området, men vi holder ekstra øje med Upernavik området og den kommende periodes isforhold.

Levering af gods til Uummannaq og Diskobugten er ikke berørt.

Royal Arctic Line er netop nu I gang med at levere vinterforsyninger til lukketvandsområderne. Vi følger dagligt lokale isforhold og arbejder på højtryk for at indhente evt. forsinkelser der bl.a. kan skyldes store godsmængder, ustabile vejrforhold eller lokale operationelle forhold.