14.10.20 10:00

Malik Arctica kan fortsat ikke anløbe Ittoqqortoormiit

 

Is situationen omkring Ittoqqortoormiit har ikke ændret sig væsentligt siden i går. Skibet ligger lige nu udenfor Ittoqqortoormiit og afventer bedring, så det kan anløbe byen og få losset vinterforsyningerne.

Årsagen til, at skibet ikke kan komme ind til byen er, at der ligger flere meget store isflager på omkring 2 – 3,4 km i længden samt en tykkelse på 2 meter eller mere.

En af disse isflager ligger meget tæt på byen, og formentlig hviler den på land, og Royal Arctic Line vil ikke risikere at komme ind bag den, hvis den river sig løs og driver ind mod byen. 

Skibets, besætningens og godset sikkerhed står os meget på sinde, og der skal ikke være tvivl om, at vi forsøger at komme ind så snart vi vurderer, at det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt.

Royal Arctic Line havde håbet en nordøstlig vind natten til onsdag kunne have drevet isen ud, men det skete desværre ikke.
Der forventes storm med nordøstlig vind natten til fredag, og dette skulle gerne få isen ud af bugten, således at skibet kan anløbe byen.