26.03.20 11:42

Malik Arctica er fremme med forsyninger til Grønland

 

Det har været en kold, stormfuld tur fra Aalborg til Nuuk for Royal Arctic Lines atlantskib, Malik Arctica, der ankom hovedstaden her til morgen. Men der var også stunder med stille vejr og solskin.

Malik Arctica har grundet dårligt vejr sejlet nord om Island og videre ned langs Østkysten på denne tur.

– Tidligt om morgenen den 23. marts nåede vi Kap Farvel, det var en rigtig flot morgen, stille vejr og en rigtig flot solopgang, alt tydede på en rigtig god morgen. Blot 3 timer senere var alt vendt på hovedet, nu blæste det 30-35 m/s, kraftige snebyger og høje bølger samt en del isfjelde og skosser. Senere på eftermiddagen var der vindstille igen. Vi oplevede alle fire årstider indenfor 12 timer, fortæller skibsfører Høgni Petersen. Han fortsætter: – Vi har, med eller uden corona-situationen, en opgave med at få bragt forsyninger sikkert frem til Grønland, det lever vi op til efter bedste evne.

Høgni Petersen fortæller, at ligesom på land, så fylder corona-situationen en del ombord: – Vi følger de retningslinjer der er pålagt os, det er i Royal Arctic Lines interesse, at vi ikke får smitten ombord, der kan bringe forsyningen af Grønland i fare, og at vi ikke medbringer smitten til det Grønlandske samfund. Det der måske gør en forskel herude er, at vi stort set er i ”karantæne” hele vores udmønstring, dog med den undtagelse nu, at vi ikke må sætte vores fod i land eller komme i nærheden af andre mennesker, fortæller skibsføreren på Malik Arctica, der i alt har 14 besætningsmedlemmer på skibet.

Malik Arctica fortsætter til Sisimiut, inden det igen vender stævnen mod Aalborg i begyndelsen af april.