10.06.20 11:00

Historisk dag for Royal Arctic Line

 

I dag er det en historisk dag for Royal Arctic Line og Grønland. 

Royal Arctic Lines samsejling med islandske Eimskip starter i dag. Dermed ændres 246 års besejling af Grønland. Rederiets nyeste skib som skal bruges til samsejlingen, Tukuma Arctica, får i dag sin første last i samsejlings-regi i Aalborg. Derefter sejler det mod Aarhus, som det forlader den 12. juni med kurs mod først Reykjavik og dernæst Nuuk med ankomst fredag den 19. juni. En ny æra i forsyningen og besejlingen af Grønland er nu en realitet. 

Grønland bliver lettere at handle med for resten af verden, nu hvor Royal Arctic Line sejler til flere havne og dermed kan skabe forbindelser til andre rutenet, herunder også Eimskips rutenet, der strækker sig fra Norden over Europa til Nordamerika og Canada.

Det har været nødvendigt, at opdele starten på samsejlingen i to faser, fordi det ene af Eimskips to skibe, Brúarfoss, er forsinket på værftet i Kina. I dag, hvor første fase indledes med Tukuma Arcticas afrejse fra Aalborg, sejler skibene over Reykjavik til og fra Aalborg, ligesom også Helsingborg og senere Frederiksstad i Norge bliver anløbet. 

Royal Arctic Lines atlantskib Mary Arctica bruges som det tredje skib indtil anden og sidste fase af samsejlingen, forventeligt den 28. oktober 2020, hvor Brúarfoss forventes afgå Danmark mod Helsingborg, Frederiksstad, Aarhus, Torshavn, Reykjavik og Nuuk. Dermed er alle tre skibe klar til Royal Arctic Lines og Eimskips samarbejde. 

 

Verner Hammeken, CEO, Royal Arctic Line:

“For Royal Arctic Line er det et spændende og historisk øjeblik og en ny tid vi går ind i. 246 års besejling af Grønland ændres. Vi står ved begyndelsen til en mere fleksibel transportløsning for Grønland. En løsning som vil gøre det muligt at handle direkte med Grønland uanset hvor man er på kloden. Det er det vi arbejder for, når vi siger, at ”Royal Arctic Line gør det let at handle med Grønland”.