18.06.20 16:00

Royal Arctic Line sænker olie- og valutatillæg

 

Fra den 1. juli sænker Royal Arctic Line olie- og valutatillægget (kendt som BAF/CAF, bunker and currency adjustments factors). I dag betales der seks procent oven i fragtprisen. Fra 1. juli trækkes der i stedet 3 procent fra, altså et fald på 9 procentpoint.

Det betyder, at hvis søfragt og håndteringstillæg i dag koster 2000 kroner, så betales der 120 kroner i olie- og valutatillæg. Fra 1. juli skal der i stedet trækkes 60 kroner fra søfragt og håndteringstillæg.

Ændringen skyldes den lavere oliepris og en stabil US Dollar-udvikling. Tillægget gælder for al fragt til, fra og i Grønland. Olie- og valutatillægget er lavet sådan at Royal Arctic Line ikke tjener på det. Olieprisernes fald over en periode gav forventninger om en reduktion i tillægget, og det er muligt nu, hvor effekten af de meget svingende priser er ved at stabilisere sig.

Da vi ønsker at skabe så stabile priser som muligt, forventes det at denne justering vil være gældende i en længere periode, så længe prisniveauet på olie ikke bevæger sig drastisk opad.

Nærmere oplysninger fås hos Royal Arctic Lines bookingcentre og godskontorer.