15.01.20 14:32

Royal Arctic Lines flagskib er nu leveret til rederiet

 

Det 2150 TEU store containerskib Tukuma Arctica, der også er Royal Arctic Line A/S’s største atlantskib, er i dag onsdag den 15. januar 2020 blevet leveret til rederiet af skibsværftet Guangzhou Wenchong Shipyard i Kina. Royal Arctic Line er således klar til at gennemføre sit samarbejde med islandske Eimskip – et samarbejde, der åbner op for markeder til og fra hele verden med ugentlige forbindelser til Grønland.

Samsejladsen indledes i andet kvartal af 2020, hvor Tukuma Arctica, der er tegnet af designfirmaet Deltamarin med hovedkvarter i Finland, forventes at ankomme Nuuk for første gang den 17. april. Herefter skiftes Eimskip og Royal Arctic Line til at anløbe Grønland hver uge, året rundt, hvilket vil sige, at Royal Arctic Lines røde flagskib Tukuma Arctica vil kunne ses i Nuuk hver tredje uge. De andre uger vil Eimskips nye 2150 TEU skibe Bruarfoss og Dettifoss anløbe Nuuk. 

- Således er Royal Arctic Line snart klar til at gøre det lettere at handle med Grønland, siger Fleet Manager hos Royal Arctic Line Anders Bay Larsen, der takker for det tætte samarbejde med det kinesiske skibsværft i Guangzhou, ligesom også Deltamarin og klasseselskabet DNVGL, der er garant for, at alt ombord på skibet er, som det skal være, får stor tak for samarbejdet med Royal Arctic Line.

Forud for leveringen til rederiet har Tukuma Arctica været på prøvesejlads ud for Hongkong i det Sydkinesiske Hav i løbet af december 2019. Her blev al udstyr stresstestet og afprøvet af det estimerede tyske selskab Peter Döhle Group. Ud over nogle få ting, der skulle rettes op på, forløb prøvesejladsen succesfuldt.

- Tak til Peter Döhle Group for at have stillet sin viden og kompetencer til rådighed for os, udtaler Anders Bay Larsen.

Tukuma Arctica har nu en lang hjemrejse foran sig, hun skal blandt andre sejle igennem Suez-kanalen, over Middelhavet og op gennem Den Engelske Kanal, før hun kan lægge til i Aalborg i løbet af marts og derefter sejle til Århus. Her vil besætningen foretage det allersidste finish, før turen går til Grønland den 10. april.