03.04.20 10:10

Royal Arctic Line rykker tættere sammen under COVID-19 krisen

 

Hver uge samles 50 ledere i Royal Arctic Line og taler om situationen, beredskabet, krisehåndtering og kommunikation.
– Krisen har rykket os tættere sammen, udtaler administrerende direktør Verner Hammeken: – Vi har den udfordring at vi er spredt over hele Grønland og i Danmark. I situationer som denne er det ikke nok at skrive emails, så vi samler lederne i et webinar, og det er faktisk med til at gøre selskabet mindre. Der vil være erfaringer fra beredskabet som vi ganske sikkert vil fortsætte med at bruge også efter COVID-19 krisen.
– Jeg er helt enig, jeg håber denne mødeform vil blive udviklet og brugt også efter krisen, siger Regionshavnechef i Kujataa, Efraim Tittussen, Qaqortoq: – Kvaliteten af webinarerne er virkelig god, både lyd og billede går klart igennem. Jeg får meget ud af møderne, og dette beredskab mod COVID-19 forener os, siger han.
Regionshavnechef i Midtgrønland, Solvej Møller, Sisimiut vil helt klart anbefale webinarer: – Hvis korrespondancen var foregået pr mail havde vi slet ikke fået samme information som vi får via denne mødeform. Det er godt og betryggende, at alle ledere er med. Jeg føler mig bedre rustet til at besvare spørgsmål fra de ansatte, for som chef er jeg nødt til at bevare roen og berolige mine ansatte, siger Solvej Møller:
– For mig betyder det tryghed, og noget vi er fælles om at klare, når vi er sammen på disse møder.
Også Regionshavnechef i Avannaa, Magserannguaq Siegstad Albinus, Aasiaat, er glad for at alle ledere inviteres med til møderne: – En krise som denne er aldrig set før, og beredskabet er således også nyt. Derfor opstår der spørgsmål og tvivl hos medarbejderne som man som leder skal være parat til at imødegå, og ja, jeg føler også vi har et fællesskab, selv om vi fysisk er langt fra hinanden. Det er første gang at så mange er med til sådanne webmøder, selv om vi uden for Nuuk er vant til møder på video. Vore webinarer passer til situationen i dag, og alle ledere får de samme informationer, siger Magserannguaq Siegstad Albinus.
Royal Arctic Line har cirka 750 medarbejdere med op til 130 medarbejdere i Danmark og omkring 240 på skibene og alle tager del i det store ansvar for at sikre forsyningen af Grønland samtidig med at eksporten kan komme ud. Med skibe og besætninger der bevæger sig i områder med samfundssmitte, er det vigtigt at sikre sig i dagligdagen og have planer for de ting der kan gå galt, således at transporten ikke stopper.