16.10.19 14:00

Royal Arctic Line subsidierer ikke Eimskips omkostninger

 

Royal Arctic Line skal understrege, at rederiet ikke på nogen måde subsidierer islandske Eimskips omkostninger ved den kommende samsejling, som påstået af avisen Sermitsiaq, der i et interview med det islandske rederi Samskips vicedirektør, Gudmundur Thor Gunnarsson, skriver:

”Endelig er det også værd at påpege, at der i aftalen står, at RAL vil subsidiere en del af Eimskips omkostninger. Man kan argumentere for, at det ikke er særlig godt for Grønland, at et offentligt selskab subsidierer omkostninger til et privat selskab på Island, siger Gudmundur Thor Gunnarsson.”

- Subsidier er et tilskud fra det offentlige til reduktion af salgsprisen for en vare. Royal Arctic Line subsidierer IKKE Eimskips omkostninger. Men vi betaler for en service, helt på lige fod med andre, der ønsker samme ydelse. Vi betaler for en deviation af Eimskips skibe, hvilket helt konkret betyder, at vi betaler for, at Eimskips skibe sejler fra Island til Grønland. Det er en omkostning, der har været medregnet fra starten af projektet, og som er kendt og aftalt mellem selskaberne, siger vicedirektør hos Royal Arctic Line, Aviâja Lyberth Lennert.

Der er således ikke tale om, at et offentligt selskab i Grønland subsidierer et privat selskab på Island.

For yderligere oplysninger kontakt Vicedirektør Aviâja Lyberth Lennert, telefon 34 91 03, mail avll@ral.gl