28.03.19 14:00

Royal Arctic Line er et vigtigt skridt nærmere målet om at gøre det let at handle med Grønland

 

Royal Arctic Lines nye atlantskib blev søsat torsdag den 28. marts 2019 og skibet skal nu færdiggøres frem mod september. Skibet er næsten 50 meter længere end Nuka Arctica og kan tage 2.150 containere ombord, hvor Nuka Arctica kan tage 782. Færdiggørelsen af dette skib er et vigtigt skridt på vejen mod den planlagte samsejling med Eimskip. 

Samsejling betyder, at vi sejler hver eneste uge hele året, og til nye havne såsom til Reykjavik, Torshavn og Aarhus. Det giver bedre forbindelser til/fra USA/Canada og Island. Det giver bedre forbindelser til Asien, Europa og resten af verden for Grønlands eksport. Hver uge. Hele året.

Der er ikke planlagt væsentlige ændringer i tarifstrukturen som følge af denne opgradering. Der vil heller ikke være ændringer i processen med booking af gods. Derimod skaber moderniseringen basis for yderligere forbedringer i et mere dynamisk forretningsmiljø fremadrettet. Til gavn for alle vore kunder og Grønlands samhandelspartnere. 

Det næste vigtige skridt er godkendelsen fra de islandske konkurrencemyndigheder (ICA), og vi forventer en snarlig afgørelse. Indtil da arbejdes der videre på at etablere samsejlingen med start i slutningen af 2019. 

Som udgangspunkt forventes der ikke de store praktiske ændringer for vore kunder for den samme ydelse, men der vil være flere muligheder i det mere åbne system, som kunderne over tid vil kunne drage nytte af. I det sekund afgørelsen fra ICA foreligger, står vi klar til at hjælpe vore kunder med at forstå hvad disse nye muligheder giver, også i form af informationsmøder.