19.08.19 14:11

Mette Frederiksen besøgte Royal Arctic Line: Det skal være lettere at handle med Grønland

 

Som en del af sit officielle program i Grønland lagde Danmarks statsminister Mette Frederiksen i dag vejen forbi Royal Arctic Line (RAL). Her mødte hun CEO Verner Hammeken til en samtale om, hvordan det i fremtiden kan blive lettere at handle med Grønland.

Kl. 10:30 ankom den danske statsminister til RAL’s nye hovedbygning på Qeqertanut havn. Her blev hun mødt af CEO Verner Hammeken og rederiets vicedirektører Aviâja Lyberth Lennert og underdirektør Ivalu Kleist. Besøget startede med et oplæg fra Verner Hammeken, hvor han beskrev RAL’s historie, der går mere end 245 år tilbage samt de udfordringer rederiet stod i for få år siden, og hvordan det er lykkedes at optimere rederiet, der i dag fremstår moderne og tunet til fremtiden.

– Det var vigtigt for mig at fortælle statsministeren, at vi som moderne rederi gør meget for at skubbe på den positive udvikling, som allerede pågår i Grønland. Vi tager bl.a. ansvar for at uddanne vores medarbejdere og på den måde udvikle grønlandske kompetencer. Og så har vi som erklæret mål, at vi vil gøre det lettere at handle med Grønland. Hos RAL ønsker vi nemlig at åbne op for Grønlands forbindelse til resten af verden med nye besejlingsstrukturer og direkte ruter til nye destinationer med alle de muligheder, som det vil skabe for Grønlandske virksomheder og hele rigsfællesskabet, siger Verner Hammeken og fortsætter:

– Vi er glade og stolte over, at der blev afset tid til at besøge Royal Arctic Line. Jeg er især glad for, at statsministeren tog sig tid til at hilse på vores medarbejdere under rundvisningen. Jeg fornemmer, at vi kom igennem med vores budskaber om, hvad der ligger til grund for vores vision om at gøre det let at handle med Grønland. Der var god spørgelyst fra Mette Frederiksen og andre i følget, og vi oplevede en god stemning omkring hele arrangementet, siger Verner Hammeken.

Ny rute til USA
En del af strategien for at gøre det lettere at handle med Grønland handler om etableringen af nye handelsruter. Her er der bl.a. planlagt en rute til USA, som efter planen vil åbne indenfor nogle få måneder. Denne del af forretningen blev også drøftet ved Mette Fredriksens møde med RAL i dag.

– Jeg tror, Mette Fredriksen fik et klart indtryk af RAL som både vital infrastruktur, men også som en virksomhed, der fremadrettet vil spille en rolle i styrkelsen af de handelsmæssige relationer. Dette vil også være et signal til USA om at Royal Arctic Line også ønsker at gøre det let at handle med USA,, siger Verner Hammeken.

Efter Verner Hammekens oplæg blev der tid til at besøge container-kajen, hvor Mette Fredriksen fik mulighed for at se et af RAL’s bygdeskibe. Der var ligeledes anledning til at hilse på en række medarbejdere, der stod klar til at hilse på Mette Fredriksen, inden hun gik ombord på bygdeskibet Ivalo Arctica.

For yderligere henvendelser kontakt venligst:
Kommunikationsansvarlig Ann-Britta A. Olsvig tlf. 349104, mobil 564200, mail abr@ral.gl