17.04.19 15:00

Royal Arctic Line og Eimskip indleder historisk samarbejde

 

Royal Arctic Line og det islandske rederi Eimskip har i dag fået en officiel godkendelse om et VSA (Vessel Sharing Agreement) fra den islandske konkurrencestyrelse (ICA). Det betyder, at etableringen af et vestnordisk samarbejde, der blandt andet omfatter samsejling mellem Grønland og Island, nu kan iværksættes til gavn for alle parter. 

”Det er ikke mindre end historisk for Grønland, Island og for den sags skyld Færøerne, at den islandske konkurrencestyrelse i dag har sagt ja til en effektivisering af den vestnordiske søfragt. Det er godt at se, at vi til og fra Island nu kan operere på vilkår, som også ses andre steder i verden, hvor man konkurrerer på service samtidig med at dyr skibskapacitet deles. Det bringer både omkostninger og miljøbelastning ned,” udtaler CEO i Royal Arctic Line, Verner Hammeken.

Samarbejdet har været en vigtig brik i transformationen af Royal Arctic Line, og derfor er man på rederiet glade for, at den sidste byggesten i samarbejdet nu er lagt.

”Vi glæder os til at kunne tilbyde vores kunder gode fragtpriser og ugentlig service hele året. Det bliver blandt andet muligt, fordi aftalen med Eimskip sikrer os stordriftsfordele, der vil gøre sejladsen både billigere og bedre,” udtaler CEO for Royal Arctic Line, Verner Hammeken.

Både Royal Arctic Line og Eimskip opererer i dag i små markeder mellem Grønland, Island, Færøerne og Europa, og her er det særligt interessant at samarbejde om søfarten. Derfor er der også stor begejstring for konkurrencestyrelsens beslutning.

  • VSA-samarbejdet betyder konkret, at Royal Arctic Line nu kan indgå som en udbyder af transport mellem Island og Europa. Efter planen skal første samsejling foregå i december 2019. 
  • Med afgørelsen fra den islandske konkurrencestyrelse kan Royal Arctic Line nu fokusere på sin vigtige transformation af rederiet og sejladsen til og fra Grønland. 
  • I efteråret 2019 ventes de tre nye atlantskibe, som Royal Arctic Line og Eimskip har købt i fællesskab  Royal Arctic Line ejer et af skibene, mens Eimskip ejer to – at være færdigbyggede. Skibene er købt på et gunstigt tidspunkt, hvor olie og stålpriserne var lave. 

For yderligere information kontakt venligst:

CEO Verner Hammeken
Mail: vha@ral.gl
Telefon: +299 34 91 00