08.03.22 09:00

Sidste skib ud af Aalborg

 

Tukuma Arctica vil som sidste skib på rød linje sejle ud af Aalborg onsdag den 22. juni 2022. Omlægningen af Royal Arctic Lines sejladsmønster betyder, at rederiet herefter kun vil anløbe én havn i Danmark, nemlig Århus.

Royal Arctic Line meldte allerede ud i 2017, at rederiet i fremtiden vil flytte anløbshavn til Århus, for at sikre bedre forbindelser til resten af verdens logistiknetværk. Som rederi der betjener det grønlandske samfund er det vores pligt at udvikle og fremtidssikre Grønlands muligheder for at handle effektivt med resten af verden. Flere og bedre forbundne anløbshavne giver vores kunder flere muligheder for at handle, og det giver de handlende mulighed for at benytte sig af et større udbud af operatører.

Royal Arctic Line har siden 1972 anløbet Aalborg havn. Det er altså godt 50 års rigtig godt samarbejde, der nu får en ende. Royal Arctic Line har sammen med Port of Aalborg forberedt sig på udløb af basishavnsaftalen, og dialogen har båret præg af mange års godt samarbejde, som begge parter nu ønsker at afslutte på en god og konstruktiv måde.

Oplysninger om fremtidig ind- og udleveringsted forventes at blive meddelt inden udgangen af marts måned.

For yderligere oplysninger, kontakt CCO Niels Clemensen på telefon +299 34 91 11 eller mail nic@ral.gl