28.02.21 10:00

Information til vores kunder

 

Den indirekte besejling mellem Grønland og USA, Canada, England, Færøerne, Holland og Norge ophører på papiret. Det betyder at Royal Arctic Line ikke længere varetager transporten i samarbejde med Eimskip til og fra de ovennævnte lande.

Indtil nu har det været muligt at booke gods fra ovennævnte lande via Eimskip og på et Royal Arctic Line fragtbrev, som dækkede hele destinationen. Dette medførte til tider udfordringer med skader, transittid, samt diverse omkostninger som Royal Arctic Line dækkede.

Fra den 1. marts 2021, vil det stadig være muligt at få transporteret gods fra og til de ovennævnte destinationer, dog uden om Royal Arctic Line. Det bliver derfor op til kunderne selv at vælge en mulighed for at få godset til Grønland, enten ved hjælp af en speditør eller via Eimskip, ligesom hvis det var fra hvilken anden destination ude i verden.

Når gods ude fra Royal Arctic Lines netværk transiteres via Island, modtager Royal Arctic Line godset på et nyt fragtbrev med rederiets fragtbestemmelser og betingelser.

Royal Arctic Line arbejder på, at omkostninger der har været forbundet med ovennævnte ruter kan være med til at reducere søfragten mellem Grønland og Island. Der arbejdes ligeledes på at styrke de havne der anløbes på den røde linje: Helsingborg, Aarhus, Torshavn og Reykjavik, således det derigennem bliver lettere at få gods til og fra Grønland. Dette kan lade sig gøre enten direkte fra de nævnte havne eller via det netværk som havnene er forbundet med via de agentaftaler vi løbende indgår.

Gods der på nuværende tidspunkt er i transit via Eimskip netværket, modtager vi naturligvis som tidligere. 

For spørgsmål er du velkommen til at kontakte Royal Arctic Lines kundeservice.