24.09.18 14:00

Halvårsresultat for Royal Arctic Line på linje med forventningerne

 

Royal Arctic Line har netop udgivet sit halvårsresultat for 2018. 

Siden efteråret 2015 har Royal Arctic Line arbejdet på at udvikle sig fra sejlads i et lukket kredsløb i et begrænset sejladssystem til et mere effektivt og åbent system. 

I 2018 har Royal Arctic Line haft et særligt fokus på at stabilisere de interne forretningsgange for at minimere den effekt en så omfattende omstrukturering nødvendigvis må have på selskabets kunder. 2017 var et særligt udfordrende år for vore kunder og for vore medarbejdere. Derfor er det en glæde at konstatere, at Royal Artic Line i den første halvdel af 2018 har nået alle materielle milepæle for en sund operation. Selskabet fortsætter ind i andet halvår efter den samme plan, uden nogen fundamentale ændringer til strategien.

I løbet af de første seks måneder af 2018 har Royal Arctic Line startet processen for en fuldstændig udskiftning og opgradering af selskabets bygdeskibsflåde med bestilling af 4 nye bygdeskibe. Projektet har opnået en meget stor interesse fra mulige finansielle partnere, som alle har udtrykt stor interesse i at arbejde med det nye Royal Arctic Line. 

I forbindelse med omlægningen af selskabets strategi har selskabet i samarbejde med bankerne opnået undtagelse fra covenantkrav til og med regnskabsåret 2018. Det forventes, at covenantstrukturen i løbet af efteråret tilpasses Royal Arctic Line’s maritime industri og strategiske værdiskabelsesmodel. 

Samlet set leverer selskabet et underskud på koncernniveau på DKK 54 millioner hvilket var lidt bedre end det forventede niveau for perioden. Royal Arctic Line er et selskab med kraftige sæsonudsving hvor omsætningen i andet halvår typisk er over 30 procent højere end i de første seks måneder. Selskabet fastholder sine forventninger for 2018 i forhold til hvad der tidligere er blevet kommunikeret. Selskabet forventer således at levere et overskud før skat på mellem DKK 2 og 15 millioner, hvilket er i fuld overensstemmelse med de forventninger som selskabets finansielle partnere opererer med. 

 

Nuuk, 24. september 2018
Royal Arctic Line

 

For yderligere oplysninger kontakt Peter Christoffersen, Økonomidirektør / CFO, email:  pchr@ral.gl   Telefon: +299 34 81 30 / Mobil: +299 54 54 55

 

Læs halvårsmeddelelsen her