08.05.18 09:00

Overskud bærer ikke lønnen i sig selv: Økonomisk bæredygtighed

 

Royal Arctic Line er stolt over at bære et vigtigt ansvar: Vi sikrer en forsyning af den maritime transport for hele Grønland.

Men det er ikke nok at levere i forhold til forsyningspligten. Vi skal også gøre det på en måde, så vi kan økonomisk kan forny skibe og andet udstyr løbende. Samtidig skal vi gøre det muligt for hele Grønland at have de bedste muligheder for en sund økonomisk udvikling.

Det valg vi tog med vores strategi i 2015 var at fokusere på at gøre det let at handle med Grønland. Det valg handler om reduktion af omkostninger, bedre service til vore kunder, bedre evne til omstilling i en verden, der bliver mindre og mindre, og som skaber flere og flere muligheder. I begyndelsen af august 2019 starter nye skibe med ugentlig sejlads mellem DK og Grønland hele året og stærkere forbindelser via Island begge veje.

Vi har nået vores mål, når vi løbende kan forny vore skibe og udstyr, opgradere vore medarbejderes færdigheder og vore produkter med det formål at gøre det let at handle med Grønland. Vi vil være forandringsdygtige, tænke langsigtet, for vore skibe holder i 15-20 år, og vi vil konstant udfordre os selv til at effektivisere yderligere, til glæde for vore kunder, vore medarbejdere og for Grønland i det hele taget.

Når vi tænker langsigtet, så behøver vi ikke at sætte priserne op, når det et enkelt år eller to går den forkerte vej. Et stort overskud i Royal Arctic Line betales af vore kunder og borgerne. Det rammer dagligvarepriser og konkurrenceevnen. Det er derfor ikke et formål i sig selv at have et stort overskud.

Derfor er vores planlægning baseret på en økonomisk bæredygtighedsmodel, som til stadighed hjælper os til at tage de rigtige langsigtede beslutninger. Vi arbejder for at sikre, at Royal Arctic Line fortsat kan udføre sin opgave med de bedste løsninger til den lavest mulige pris. Modellen gør også, at vi er istand til at se langsigtet på knapt så gode år. Det giver stamina i de konstante forandringer og forbedringer. Modellen hjælper også vore finansielle partnere til at se værdien af Royal Arctic Line.

Royal Arctic Line bygger infrastrukturen om i disse år. Vi har den nødvendige støtte fra vore finansielle partnere i denne transformation - vi er ikke alene om at tro på, at den fremtidige infrastrukturløsning indeholder et stort potentiale for Grønland. Der er nemlig god mening og meget værdi i at gøre det let at handle med Grønland.