07.05.18 09:00

En mere forandringsdygtig organisation koster

 

Medarbejdertilfredsheden i Royal Arctic Line har været udfordret i 2017. Vi gik fra 71 til 68 i 2017, med en højere tilfredshed i Grønland og en mindre på skibene og i Aalborg. I 2015 var målingen på 75.

Vi skal have stabil, hyppigere og mere økonomisk transport. Vi skal operere i åbne, fleksible rutenetværk, der bringer Grønland på verdenskortet allerede fra august 2019. Vi vil sejle på den mest effektive måde i samarbejde med andre aktører på Atlanten - og vi vil bruge de bedste havneforbindelser.

For at nå dertil laver vi næsten alting om. Vores mission, forretningskultur, HR, arbejdsgange og systemer. Vi har haft travlt indtil nu. Skibe udløber og gamle IT systemer blev en stigende risiko. Mange medarbejdere og kunder har mærket en kraftig forandring når gamle mønstre og brydes ned og nye bygges op, når vi går fra et lukket system til et åbent og fleksibelt system. Vores medarbejdertilfredshed gik således ned i 2017 med 3 points, primært på grund af vor egen opfattelse af vort omdømme, og øget usikkerhed blandt visse medarbejdergrupper.

At kunne tilpasse sig forandringer er en evne, som bliver mere og mere vigtig. Det er også vigtigt at erkende, at vi ikke ville gøre nogen en tjeneste ved at udsætte, hvad der uden tvivl var nødvendigt. Resultatet af de forandringer vi har udført indtil nu er, at vi hele tiden bliver bedre og bedre til at håndtere de kommende udfordringer. Med det kommer arbejdsglæden også tilbage.

Vi har meget at gøre endnu, men vi er på rette vej. Vi tager ansvar for at være forandringsdygtige. Vi handler ud fra en klart defineret strategi, der skal sikre rederiets og Grønlands positive udvikling i de kommende år. Vi arbejder målrettet på at gøre det let at handle med Grønland.

Vi tager dermed et medansvar for at skabe de bedste muligheder for at gøre Grønland rigere. Hele tiden.