27.06.18 11:00

Royal Arctic Line har bekræftet skibsordre

 

Den 25. juni har Royal Arctic Line bekræftet ordren på to bygdeskibe til Upernavik, Uummannaq området og Diskobugten ved det spanske værft Zamakona i Bilbao. Kontrakterne blev indgået i marts med et forbehold for finansiering. Dette forbehold er nu løftet, og projektet er nu igangsat med det spanske værft. Skibene vil blive leveret i 2. og 4. kvartal 2020. Investeringen er på cirka 270 millioner kroner.

De to nye bygdeskibe er designet til at operere ved bygderne og kan medtage frysepaller og containere. Pallekapaciteten er øget betragteligt i forhold til Pajuttaat fra 1979. Samtidig er adgangen til palleoperation effektiviseret. Desuden er krankapaciteten øget.
Skibene bygges til grønlandsk flag og er dimensioneret til at kunne operere effektivt i bygderne og med henblik på mulig vedligeholdelse i Grønland.

Der forhandles om 2 yderligere mindre bygdeskibe til Øst- og Sydgrønland, ligeledes kombinerede palle og containerskibe på grønlandsk flag. Efter levering af disse skibe vil bygdeskibene således være fuldt moderniserede med ældste enhed fra 2016.