14.06.18 08:30

Grønlands erhvervsliv stærkt repræsenteret til folkemøde

 

Royal Arctic Line, Royal Greenland, TELE-POST og Air Greenland deltager på Folkemødet på Bornholm torsdag den 14. juni. Målet er at nuancere billedet af Grønland og specifikt Grønlands erhvervsliv.

Debatten om Grønland går ofte højt – både herhjemme og i Danmark. Derfor har Royal Arctic Line, Royal Greenland, TELE-POST og Air Greenland besluttet at nuancere billedet og invitere til debat på Folkemødet2018.

Det årlige Folkemøde på Bornholm er rigets største demokrati-festival, hvor flere end 100.000 besøgende kommer for at møde politikere, meningsdannere, erhvervsliv, interesseorganisationer og hinanden.

Over 2,5 time vil Grønland være i centrum med skarpe debatter, grønlandsk musik, fotoudstilling og grønlandske specialiteter. Det hele sker torsdag den 14. juni kl. 14.30 på en af de hyggeligste steder i Allinge, Lulus kulturcafé lige bag byens kirke.

Til spørgsmålet om hvorfor virksomhederne prioriterer dette svarer selskabernes direktører:

”Royal Greenland er en stor eksportvirksomhed, og vores kunder søger størst mulig transparens omkring vores forretning. Vi oplever, at der fokuseres mere og mere på samfund og miljø – social ansvarlighed står højt på vores kunders dagsorden. De vil have sikkerhed for, at vi har gode arbejdsbetingelser for vores medarbejdere, og at vores fisk og produkter behandles ordentligt og lever op til internationale standarder. Skandinavien er et stort og vigtigt marked for os, og dette her er en mulighed for at øge transparensen” udtaler Jens K. Lyberth DirectorCorporate Relations & HR i Royal Greenland.

”Royal Arctic Line har en klar vision om at gøre det let at handle med Grønland. Vores ansvar for søtransport til, fra og i Grønland rækker således langt ud over infrastrukturen, og vi har et naturligt engagement i aktiviteter, der kan fremme økonomisk vækst og udvikling i Grønland. Vi er med på folkemødet for at medvirke til, at den gode fortælling om de mange muligheder i Grønland kommer ud, og for at lytte til de interessenter, som har en interesse i udviklingen af Grønland, for sammen, med baggrund i en sund debat at sikre, at vi også i det fremtidige oplysningsarbejde kan nå ud på den bedst mulige måde.” forklarer Verner Hammeken, administrerende direktør i Royal Arctic Line.

”Det er TELE-POST rolle at udvikle infrastruktur og binde landet sammen ved hjælp af elektronisk telekommunikation og post – og den teknologiskeudvikling, og især digitalisering, er i rivende udvikling i disse år. Det skaber behov for nye roller og krav, men også nye muligheder – særligt indenfor partnerskaber og samarbejde. Vi oplever i TELE-POST, at nødvendigheden af samarbejde vokser i takt med, at barriererne for kommunikation imellem landegrænser blive mindre – derfor deltager vi i Folkemødet 2018” udtaler Kristian Davidsen, administrerende direktør i TELE-POST.

”Air Greenland har mange samarbejdspartnere i Danmark, både myndigheder og virksomheder, og vi møder jævnligt forskellige antagelser om vores selskab og Grønland generelt. Vi har interesse i at tiltrække investorer til landet, især til turistbranchen, derfor er det vigtigt at kendskabetog tilliden til Grønland er stærkt, og at viden er faktueltkorrekt. Folkemødet er én mulighed for at sikre dette”. Fortæller administrerende direktør Jacob Nitter Sørensen.
De fire virksomheder opfordrer alle til at se forbi, hvis man på Bornholm. Kom og få en god oplevelse og bliv klogere på alt det, du normalt ikke hører om Grønland.

For yderligere kontakt:
- Ann-Britta A. Olsvig, +299 56 42 00, kommunikationschef Royal Arctic Line
- Sarah Thode Andersen, +299 53 01 61 direktionsassistent 
- Jens K. Lyberth, +299 48 77 56, Director Corporate Relations & HR i Royal Greenland
- Katrine H. Nathanielsen, +45 28302679 kommunikationschef Air Greenland