26.02.18 07:00

Royal Arctic Line inviterer Randi V. Evaldsen til at konkretisere sine synspunkter

 

 

Randi V. Evaldsen (D) har udfærdiget en pressemeddelelse som Royal Artic Line ser sig nødsaget til at svare på.  

Som det fremgår af vor forrige pressemeddelelse, så er forandringerne i Royal Artic Line vigtige for Grønland. Det er på høje tid at de kommer, og de er i fuld gang.  Og selvfølgelig koster de før vi når til en bæredygtig forandring. I nuværende fase mener vi dog ikke, at der er belæg for den meget voldsomme kritik Randi V. Evaldsen udtrykker. Vi har og er i en sund samt professionel dialog med Naalakkersuisut og de Inatsisartut medlemmer som kommer til vores informationsmøder.

Royal Arctic Line arbejder for Grønland. Hele Grønland. Derfor har vi også en interessentpolitik, der blandt andet betyder, at vi har afholdt gå-hjem møder for Inatsisartut medlemmer i forbindelse med forårs- og efterårssamlingerne. Det kan tænkes, at Randi V. Evaldsen har haft for travlt til at kunne deltage, for vi mindes ikke hendes deltagelse, men vi har haft den fornøjelse at se nogle af Randi V. Evaldsens partifæller tilstede.

Vi kan nu se at Randi V. Evaldsen baserer sin pressemeddelelse på Facebook lignende kommentarer. Hun kunne med fordel have talt med Royal Arctic Line først. Det har hun altid, som nu, været velkommen til, og det burde hun vide. Men igen, måske har hun haft for travlt. Den seneste pressemeddelelse tyder på, at Randi V. Evaldsen ihvertfaldt har haft lidt for travlt til den nødvendige reflektion. Når man vil lave store, vigtige forandringer, som fremtidssikrer Grønlands maritime transport langt ud i fremtiden, til bedst mulig fordel for eksport og forsyning, så skal man være klar til at sætte rigtig meget i værk, rigtig længe. Det er hårdt arbejde og man kan ikke bare stoppe midt i det hele, eller vende om, fordi der er forhindringer på vejen. Det burde Randi V. Evaldsen vide.

Randi V. Evaldsen har nu valgt at kommunikere gennem pressen. Derfor svarer vi nødtvungent gennem pressen. Men i virkeligheden kunne hun jo komme til vore gå-hjem møder, eller endda ringe eller skrive, og det skal Randi V. Evaldsen stadig være hjertelig velkommen til. Det er klart at foretrække, for pressemeddelelser, som den Randi V. Evaldsen sender ud, er kun med til at gøre det endnu sværere at løse opgaven for mange Royal Arctic Line medarbejdere, som arbejder hårdt og loyalt for at selskabet kommer videre i forandringsprocessen.

Så vi kan kun opfordre Randi V. Evaldsen til at komme forbi og forklare sine synspunkter til os direkte, så vi kan få misforståelser ryddet af vejen, og lære sammen, og undgå unødig friktion og splid i målet om sikre mest værdi for grønlandske produkter, og den bedste forsyning til hele Grønland.

Nuuk, 26. februar 2018

 

Royal Arctic Line A/S

Kuno Fencker                     Verner Hammeken                  Bestyrelsesformand          Administrerende_Direktør