26.03.15 09:00

Ny mand på broen hos Royal Arctic Line

 

Bestyrelsen for Royal Arctic Line A/S, har udpeget den 49-årige Verner Hammeken til administrerende direktør for koncernen.

Verner Hammeken tiltræder med virkning fra 1. august 2015. Han skifter fra en stilling som CEO, Central Africa Area, for Mærsk-gruppens logistikselskab Damco i Nigeria, Cameroun og de omkringliggende lande, og hvor han desuden har deltaget i det regionale ledelsesteam for Damco i Indien, Mellemøsten samt Afrika.

- Jeg glæder mig til at komme i gang med hvad der for mig er et ønskejob. Forude venter konkrete opgaver i forbindelse med den nuværende økonomiske situation, flådefornyelsen samt store infrastrukturprojekter i Grønland, herunder den nye terminal i Nuuk. Derudover venter en stor og spændende opgave med at få bygget endnu stærkere broer mellem Grønland og den øvrige verden, med fokus på de samlede logistikomkostninger til og fra Grønland. Jeg ser frem til sammen med medarbejdere og bestyrelsen at definere og udføre denne vigtige opgave i samspil med kunderne, slutbrugerne samt øvrige interessenter til gavn for Grønland og Grønlands handelspartnere, siger Verner Hammeken i forbindelse med udnævnelsen.

Verner Hammeken, som er født i Narsaq i Grønland, er oprindeligt shippinguddannet hos A. P. Møller-Mærsk hvor han blev ansat i 1987. Han har suppleret sin uddannelse med kurser på Københavns Universitet, London Business School og forventer færdiggørelse af sit afsluttende MBA-projekt i juli 2015 fra Aston Business School. Han har arbejdet for A. P. Møller-Mærsk i Danmark, Singapore, Elfenbenskysten, Kina, den Demokratiske Republik Congo samt i Cameroun, hovedsageligt indenfor Mærsks container-baserede aktiviteter. De seneste 17 år har Verner Hammeken arbejdet udenfor Danmark.

Verner Hammeken afløser Jens Andersen, som har været administrerende direktør i Royal Arctic Line siden 2001.

- Bestyrelsen ser meget frem til samarbejdet med Verner Hammeken. Med det glidende generationsskifte, er rederiet i rigtig gode hænder. Verner Hammeken kan nu forberede sig på  opgaven, mens han trækker på Jens’ lange erfaring og indsigt. Det er vi fra bestyrelsens side rigtig glade for, udtaler bestyrelsesformand Kuno Fencker.

For yderligere oplysninger, kontakt bestyrelsesformand Kuno Fencker, kunof@icloud.com +299 58 88 21.