16.12.15 10:00

Issituationen i Uummannaq distriktet

 

Frosten og dermed isen fortsætter med at udfordre Royal Arctic Lines fragtskibe i Uummannaq distriktet, hvor der stadig er meget gods der skal frem.

Både Pajuttaat og Vestlandia har haft store udfordringer for at komme ud af Upernavik distriktet, hvor issituationen er endnu mere kritisk end i Uummannaq distriktet.

Royal Arctic Line påregner med at Pajuttaat og Vestlandia kan ankomme til Aasiaat engang i nat, hvor de vil blive lastet med gods til Uummannaq og dets bygder, hvorefter de sejler nordpå for at nå frem til destinationerne.

Søværnets Inspektionsskib Knud Rasmussen vil afsejle fra Nuuk med kurs mod Uummannaq for at assistere og bryde isen for både Pajuttaat og Vestlandia, som har hver deres udvalgte destinationer at sejle frem til.

De foreløbige sejlplaner for Pajuttaat og Vestlandia ser således ud. Grundet issituationen vil risikoen for at planen ændres eller andet være stor. Vi vil derfor løbende opdatere sejlplanen, ligesom vi løbende vil afsende nyhedsbreve med yderligere information.

Foreløbig sejlplan for Pajuttaat:                       http://www.ral.dk/sejlplaner/bygdeskibe/pajuttaat/

Foreløbig sejlplan for Vestlandia:                     http://www.ral.dk/sejlplaner/bygdeskibe/vestlandia/

Upernavik distriktet vil vi løbende holde øje med, men kan på nuværende tidspunkt ikke garantere flere anløb dertil, da Vestisen sætter væsentlig større begrænsninger for sejlads.

Royal Arctic Line beklager de gener isen giver og vi gør selvfølgelig hvad der er i vores magt for at levere så meget gods som muligt.

Såfremt I har spørgsmål er I velkomne til at kontakte Royal Arctic Lines kundeservice på telefon +299701501 eller kundeservice@ral.gl