14.12.15 13:00

Isen sætter en stopper for sejlads i Upernavik og tilhørende bygder

 

Den meget lave temperatur har i den seneste tid betydet at havet hurtigt fryser til. Det har i de sidste par uger givet store forsinkelser for skibstrafikken i Upernavik og Uummannaq området.

Nu er isen blevet så tyk, at Royal Arctic Lines skibe ikke længere kan komme frem til de nordlige destinationer. Pajuttaat 1546X måtte give op for vinterisen ca. 40 km syd for Kullorsuaq, hvor den var på vej op med noget af det sidste gods for i år. Skibet har brugt to døgn på at finde vej igennem isen, men måtte til sidst opgive.

Pajuttaat ligger nu i Upernavik og venter på at Vestlandia bliver udlosset, således de kan følges ad gennem isen sydover mod Aasiaat. For at undgå at skibene bliver indefrosset i området, bliver Innaarsuit ikke anløbet.

Pajuttaat og Vestlandia vil på næste rejse være to skibe om at afslutte Uummannaq samt tilhørende bygder, inden disse fryser inde.

Isen fryser meget hurtigt i Uummannaq området og det er derfor vigtigt at holde sig opdateret på Royal Arctic Lines hjemmeside, for eventuelle yderligere ændringer.

Vi beklager de gener dette måtte medføre vores kunder.

Såfremt I har spørgsmål er I velkomne til at kontakte Royal Arctic Lines kundeservice på kundeservice@ral.gl eller +299 70 15 01