03.10.17 09:45

Royal Arctic Line forlanger et dementi fra KNR: Ingen arbejdskraft fra Nordkorea i forbindelse med Royal Arctic Line’s nybygninger

 

Royal Arctic Line tager skarpt afstand fra en artikel på KNRs hjemmeside samt en udsendelse i Qanorooq her til aften, som omhandler brug af arbejdskraft fra Nordkorea på det polske værft Remontowa. Artiklen og udsendelsen giver det indtryk, at Nordkoreansk arbejdskraft kan have været engageret i bygningen af rederiets skibe, og at rederiet endnu ikke har fået information om, hvorvidt det er tilfældet eller ej.

Artiklen er udgivet på KNRs hjemmeside 2 timer efter, at Royal Artic Line meddelte den pågældende KNR journalist, at underleverandøren Armex, ifølge en bekræftelse fra værftet, ikke har været benyttet i forbindelse med bygningen af Royal Arctic Line’s skibe. Værftet bekræfter yderligere, at ingen nordkoreansk arbejdskraft har været benyttet, ej heller hos øvrige underleverandører.

Royal Arctic Line finder det yderst kritisabelt, at KNR har valgt ikke at benytte den seneste information i sin artikel og udsendelse. Dermed har KNR givet det indtryk af uvished om situationens tilstand, og at Royal Arctic Line endnu ikke har indhentet oplysninger om situationen. Sandheden er, at Royal Arctic Line undersøgte sagen over weekenden, og vendte tilbage til den pågældende journalist 2 timer før artiklen blev lagt på KNRs hjemmeside.

Royal Arctic Line betragter det som skadeligt for Rederiet, med spild af ressourcer til følge, at KNR på denne måde forvrænger tingenes reelle tilstand. Royal Arctic Line forlanger derfor et klart dementi fra KNR på både hjemmeside og KNR Qanorooq, hvori KNR erkender, at man ikke benyttede sig af den sidste information fra Royal Arctic Line i det journalistiske forarbejde med hjemmesideartikel og TV udsendelse.