24.03.17 10:00

Ivalo Arcticas forsøg på at anløbe Qeqertarsuaq

 

Royal Arctic Line har forsøgt at foretage et anløb af Qeqertarsuaq med Ivalo Arctica uden held.

Onsdag den 22. og torsdag den 23. marts forsøgte Ivalo Arctica at sejle til Qeqertarsuaq og nåede næsten forbi Kronprinsens Ejland (Imerissut), men måtte opgive på grund af skruninger i isen. Vejret var ikke det bedste, med blæst, sne og minimal sigtbarhed. 

Irena Arctica er i Diskobugten og er backup, hvis Ivalo Arctica skulle sidde fast i isen. Dog er Irena Arcticas tur til Diskobugten også en risikofyldt tur, da skibet skal sejle rundt i Diskobugten hurtigst muligt, inden vestisen mellem Sisimiut og Aasiaat igen lukker ruten af.

Ved en annullering af et anløb er der mange faktorer der spiller ind, såsom sikkerheden ombord, isens bevægelser, vejrudsigter, sandsynligheden for anløbets succes, tilbageturen og ikke mindst andre forpligtigelser i andre byer og bygder.

Royal Arctic line holder løbende øje med is situationen i Diskobugten og vil ved første mulighed på ny forsøge at anløbe Qeqertarsuaq.

Vi skal gøre opmærksom på at Ivalo Arctica på dette rejse er i ”rødt anløb”, hvilket betyder at anløb kun foretages såfremt is- og vejrforhold samt godsmængderne tillader det.  

Har I spørgsmål er I velkommen til at kontakte Royal Arctic Lines kundeservice i Grønland på kundeservice@ral.gl +299 70 15 00 eller i Danmark på bookingaalborg@ral.dk +45 99 30 30 99.