01.03.16 00:00

Uummannaq forsøges anløbet

 

Isen i Uummannaqfjorden er nu brudt op så langt inde, at Royal Arctic Line vil forsøge at bryde den resterende is ind mod Uummannaq.

Derfor indsættes Irena Arctica og Pajuttaat på en tur til Uummannaq by.

Det gods, som det ikke var muligt at sende til Uummannaq på grund af isen i december 2015, og som venter på at blive sejlet til Uummannaq i henholdsvis Nuuk og Aasiaat vil blive forsøgt medbragt.

Såfremt nogle kunder har ønske om at få gods med til Uummannaq, bedes de booke det ind hurtigst muligt. Enten ved at ringe til Bookingcentret på 70 15 00-imut eller ved at skrive til booking@ral.gl.

Godset kan medbringes fra følgende byer:

  • Nuuk     lørdag den 5. marts
  • Aasiaat  søndag den 6. marts

Irena Arctica og Pajuttaat forventes at kunne være i Uummannaq by mandag den 7. marts.

Der er ingen planer om at anløbe bygder i Uummannaq distriktet, da der ikke medbringes pramme og at man vil bevare isen længere inde i fjorden til fiskeri og transport.

Selvom der er isfrit udenfor Upernavik, har Royal Arctic Line vurderet, at det er for risikabelt at forsøge at nå til Upernavik også. Vestisen syd for Upernavik kan blokkere for skibene, hvilket vil være til gene for resten af vestkystens forsyninger. 

Vi vil dog løbende vurdere issituationen og tage en beslutning om en eventuel besejling, såfremt der er positive ændringer i isen og vejret.

Der tages forbehold for den foreløbige.