14.02.14 03:30

Fragtrateregulering

 

Her til eftermiddag, fredag den 14. februar, har Royal Arctic Line modtaget Naalakkersuisuts godkendelse af vores anmodning om at regulere raterne. Fragtraten hæves med 5%, og denne stigning bliver effektueret fra 1. marts 2014. Stigningen tillægges alle godstyper undtagen minimumsfragt.

Samtidig er det besluttet, at raterne reguleres igen pr. 1. januar 2015, for at sikre at Royal Arctic Line kan leve op til en række finansielle forpligtelser i forbindelse med investeringen i en nødvendig udskiftning af tonnage.

For flere oplysninger om Naalakkersuisuts beslutning, kan vi blandt andet henvise til Naalakkersuisuts pressemeddelelse her

Opdateret indeksering af olie- og valutakurstillæg
Samtidig med ratestigningen ændres indekseringen af olie- og valutakurstillægget. Denne ændring er omkostningsneutral for kunderne. Olie- og valutakurstillægget skal udjævne store udsving i priser på henholdsvis olie til skibene og US-dollars, som olien bliver betalt med. Naalakkersuisut har godkendt en ændring af indekseringen fra 2000-niveau til 2010-niveau.

Royal Arctic Line er i skrivende stund i gang med at udregne det nye olie- og valutakurstillæg på baggrund af ratestigning og ny indeksering. Ny sats for tillægget samt priseksempler offentliggøres mandag den 17. februar 2014.

Årsager til fragtratestigning (se eventuelt en punkt-for-punkt gennemgang her)
Fra 2012 til 2013 faldt Royal Arctic Lines omsætning med 58 millioner kroner – alene på grund af fald i godsmængderne. Denne udvikling skyldes hovedsageligt en markant nedgang i aktiviteten indenfor bygge- og anlægssektoren. I samme periode har Royal Arctic Line reduceret omkostningerne med omkring 20 millioner kroner. Dette er desværre ikke nok til at sikre en omsætning, der både dækker selskabets faste omkostninger med det nuværende serviceniveau, og samtidig lever op til de finansielle krav som långiver stiller i forbindelse med den nødvendige investering i nye skibe.

I 2014 og det meste af 2015 forventer Royal Arctic Line, at mængderne, og dermed omsætningen, vil stagnere og dermed blive på det lave niveau fra 2013.

På den baggrund ansøgte Royal Arctic Line Naalakkersuisut om en fragtratestigning, og den gennemføres altså nu i to trin. Alternativet til dette ville være meget kraftige serviceforringelser for størstedelen af landet.

For yderligere oplysninger om reguleringen, kontakt kundechef Lars Borris Pedersen eller kommerciel direktør Niels Clemensen. Kontakt dem på kundeservice@ral.gl eller +299 34 91 00.

Pressehenvendelser bedes rettet til kommunikationschef Jakob Strøm, jas@ral.gl eller +299 34 91 05/+299 58 61 63.